Blog

Hoe maak je een cv? Tips en tricks.

Hoe maak je een cv?

Het opstellen van een sterk curriculum vitae (CV) is cruciaal wanneer je solliciteert naar een nieuwe baan. In de snelle wereld van jobwerving is het vaak zo dat recruiters gemiddeld slechts 7 seconden besteden aan het beoordelen van een CV. In die korte tijd moet jouw CV opvallen en de juiste indruk achterlaten.

Het schrijven van een CV kan soms als een lastige taak worden ervaren, maar met de juiste aanpak en aandacht voor detail kan dit document de sleutel zijn tot nieuwe professionele deuren. In dit blogartikel delen we praktische tips en adviezen om een CV te maken dat niet alleen opvalt, maar ook nauwkeurig jouw vaardigheden en ervaringen weerspiegelt.

1. Begin met een sterke persoonlijke verklaring

Start je cv met een krachtige persoonlijke verklaring, ook wel een professioneel profiel genoemd. Dit is een kort en krachtig overzicht van wie je bent, wat je kunt, en wat je ambities zijn. Dit helpt om direct de aandacht van de recruiter te trekken en maakt duidelijk wat je te bieden hebt.

2. Basisinformatie is Cruciaal

Hoewel elk CV enige standaardonderdelen bevat, is er geen eenduidige manier om dit document op te stellen. Zorg ervoor dat je persoonlijke en contactgegevens, opleiding en certificeringen, werkgeschiedenis en/of ervaring, relevante vaardigheden voor de functie, persoonlijke interesses, prestaties, hobby’s en een paar referenties opneemt. Wees niet bang om je belangrijkste successen prominent te presenteren.

3. Kort en Bondig

Een sterk CV is direct en communiceert alle noodzakelijke punten. Houd het beknopt; je hebt geen meerdere pagina’s nodig om je complete levensverhaal te vertellen. De beste CV’s bevatten meestal één pagina, maar als je ervaring zeer uitgebreid is, kunnen dat er twee zijn. Bedenk dat werkgevers vaak tientallen CV’s ontvangen en het is onwaarschijnlijk dat ze elk CV van begin tot eind doorlezen. Beperk je CV daarom tot maximaal twee A4-pagina’s.

4. Optimaliseer voor ATS

Veel bedrijven gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv’s te scannen op relevante trefwoorden. Zorg ervoor dat je cv trefwoorden bevat die aansluiten bij de functiebeschrijving. Dit verhoogt de kans dat jouw cv door de eerste selectieronde komt.

5. Personaliseer je CV voor de Functie

Zodra je hebt vastgesteld wat de baan vereist en hoe je aan elke eis kunt voldoen, pas je je CV aan voor de gewenste rol. Een algemeen CV bestaat niet. Stuur geen generiek CV in de hoop dat het wordt geaccepteerd; dat gebeurt niet. Elk CV dat je naar een potentiële werkgever stuurt, moet op maat gemaakt zijn voor die specifieke positie. Je hoeft niet voor elke baan een volledig nieuw CV te schrijven, maar zorg ervoor dat de details en vaardigheden relevant blijven.

6. Controleer, Controleer en controleer nog eens!

Spelling- en grammaticafouten zijn uit den boze in een goed CV. Gebruik een spellingscontrole en vraag iemand anders om het document door te lezen. Vermijd alledaagse, veelgebruikte woorden zoals ’teamspeler’, ‘hardwerkend’ en ‘multitasker’. Geef in plaats daarvan voorbeelden uit het dagelijks leven die elk van deze vaardigheden illustreren en wat je echt uniek maakt.

7. Benadruk resultaten met cijfers

Wanneer je jouw prestaties beschrijft, probeer dan waar mogelijk cijfers te gebruiken om je beweringen te ondersteunen. Bijvoorbeeld: “Verhoogde de omzet met 20% binnen één jaar door het verbeteren van klantenserviceprocessen.” Dit maakt je prestaties tastbaar en geloofwaardig.

En nu?

Door deze tips te volgen, creëer je een cv dat niet alleen jouw ervaring en vaardigheden benadrukt, maar ook aantoont dat je een goed begrip hebt van wat moderne werkgevers zoeken.

Klaar om een baan op maat te vinden?

You might also like