Blog

Hoe schrijf jij een motivatiebrief voor een vacature?

Hoe schrijf jij een motivatiebrief voor een vacature?

Introductie

Een motivatiebrief is je eerste kans om een goede indruk te maken op een potentiële werkgever. Het is jouw mogelijkheid om te laten zien wie je bent en wat jou uniek maakt, buiten wat op je cv staat. In deze brief leg je uit waarom jij de ideale kandidaat bent voor de baan en hoe jouw vaardigheden en ervaringen aansluiten bij de functie waarvoor je solliciteert. Een goed geschreven motivatiebrief kan de deur openen naar een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, daarom is het belangrijk om hier aandacht en zorg aan te besteden.

Wat moet er in een motivatiebrief staan?

Een effectieve motivatiebrief bevat enkele kernonderdelen:

  1. Aanhef: Begin je brief met een correcte aanhef. Als je de naam van de ontvanger weet, gebruik deze dan, bijvoorbeeld “Geachte mevrouw Jansen”. Als je de naam niet weet, gebruik dan “Geachte heer/mevrouw”.
  2. Introductie: In de introductie introduceer je jezelf en vermeld je voor welke functie je solliciteert. Je kunt ook vermelden hoe je over de vacature hebt gehoord.
  3. Hoofdgedeelte: Dit is het belangrijkste deel van je motivatiebrief. Hierin leg je uit waarom je geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Belicht specifieke ervaringen of vaardigheden die relevant zijn voor de baan. Gebruik voorbeelden om te laten zien hoe je in het verleden succesvol bent geweest in vergelijkbare situaties.
  4. Slot: Sluit je brief af door je enthousiasme voor de functie te benadrukken en te vermelden dat je graag de gelegenheid zou krijgen om je brief en je cv persoonlijk toe te lichten in een gesprek.
  5. Afsluiting: Eindig je brief met een professionele afsluiting, zoals “Met vriendelijke groet,” gevolgd door je naam.

Voorbeeld van een motivatiebrief voor een tele-sales representative vacature in Limburg

Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is [Je Naam], en ik schrijf deze brief om mijn interesse in de Tele-sales Representative functie bij TCMS in Limburg, zoals geadverteerd op de Skillz Talent Workforce website, te uiten. Met meer dan drie jaar ervaring in klantenservice en verkoop, ben ik enthousiast over de mogelijkheid om mijn vaardigheden toe te passen in een nieuwe en uitdagende omgeving.

Tijdens mijn vorige functie bij [Vorige Werkgever] was ik verantwoordelijk voor het outbound bellen naar potentiële klanten. Hier heb ik geleerd hoe belangrijk het is om effectief te communiceren en snel relaties op te bouwen, vaardigheden die essentieel zijn voor succes in een tele-sales representative rol. Mijn aanpak leidde tot een verhoging van de klanttevredenheidsscores met 15% binnen een jaar, en ik ben ervan overtuigd dat ik vergelijkbare resultaten kan behalen bij TCMS.

Ik ben bijzonder gecharmeerd van de innovatieve aanpak van TCMS in de sector en uw nadruk op het bieden van uitstekende klantenservice. Bovendien ben ik enthousiast over de mogelijkheid om bij te dragen aan uw team en geloof dat mijn achtergrond in verkoop en klantenservice goed aansluit bij de doelen van uw bedrijf.

Hierbij zou ik graag de kans krijgen om deze brief en mijn ervaringen verder te bespreken in een persoonlijk gesprek. Ik kijk uit naar de mogelijkheid om deel uit te maken van het TCMS team in Limburg.

Met vriendelijke groet,

[Je Naam]

Conclusie

Nu je weet wat er in een motivatiebrief moet staan en je een voorbeeld hebt van hoe een goede motivatiebrief voor een tele-sales representative vacature eruitziet, ben je klaar om te solliciteren? Ontdek hier al onze vacatures!

You might also like